duminică, 29 mai 2011

Tort imbracat in ciocolata


Ingrediente blat: 5 oua
                         5 linguri zahar
                         5 linguri faina
                         un plic zahar vanilat
                         o lingurita rasa de praf de copt
Crema : 400 g iaurt cu fructe (eu am pus de capsuni, dar poate fi folosit orice fel de iaurt)
             4 linguri zahar pudra
             un plic de gelatina
             300 ml frisca

Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra. Gelatina se lasa la hidratat in putina apa, 5/10 min. Dupa care se pune pe baie de abur pana se topeste (atentie, fierberea ii distruge proprietatile) si se amesteca cu iaurtul. Se da la frigider cel putin 30 min timp in care se bate frisca care se incorporeaza in iaurt.
  Pentru glazura am folosit cca 250 g ciocolata neagra topita pe baie de abur in care am pus frisca lichida pentru a fi mai fluida.



Niciun comentariu: